Atles blogg

Om bloggen

Sørlandsbadet

Sørlandsbadet åpnet sine dører 1. februar 2007. Vi er Norges sydligste badeland som er lokalisert i Lyngdal kommune innerst i Rosfjorden. Byen har 8.000 innbyggere og E39 går gjennom Lyngdal, europaveien ligger bare 3 km fra Sørlandsbadet og like utenfor sentrum.

Rosfjorden er en flott fjord som strekker seg 10 km rett sørover. Ytterst i fjorden ligger Lindesnes Fyr på ene siden og på motsatt side ligger Farsund og Lista. Sørlandsbadet ligger vakkert til innerst i fjorden med flott glassfasade med utsikt utover Rosfjorden.

Når Sørlandsbadet åpnet hadde var vi et inneanlegg, men sommeren 2010 åpnet vi våre egen badeøy Salto som vi bygget. Øya er formet som logoen og i dag har vi både et inne og et uteanlegg. Inne har vi et idrettsbasseng på 25 meter samt stupetårn på 1, 3 og 5 meter og et bølgebasseng med strømkanal. Et eget babybasseng og et velværebasseng. Innendørs og utendørs boblebad som har åpent året rundt med vann med 38 grader. I velvære har vi vanlig badstue og et dampbadstue samt en kuldekulp. 

I 2011 bygget vi også ut treningssenteret, caféen og butikken.

Utendørs på øya har vi et lekebasseng med vannkanoner og mindre vannsklier samt endel solsenger. Fra terrassen og over på øya har vi 3 vannsklier. Disse åpner vi til påske og holder åpent hver helg frem til og med høstferien.

I Sørlandsbadet har vi også et bra treningssenter med apparater og godt utvalg i gruppetreninger. Vi har egen SPA avdeling, butikk og kafè. Fysioterapi har god kompetanse med spesialister inne fysioterapi og manuellterapi som benytter varmtvannbassenget i opptreninger samt ordinære behandlinger og treninger. Det er et aktivt treningsmiljø i Lyngdal og fasilitetene i Sørlandsbadet er bra besøkt. Sørlandsbadet er opptatt av å skape aktivitet til folket og det finnes en egen turpark – Sørlandsbadet Turpark. Denne egner seg til både familieturer, løpeturer, sykkelturer og to av dem er lagt opp med aktivitetsskapende tiltak for barn..

Relevante linker:
Sørlandsbadet – www.sorlandsbadet.no
Sørlandsbadet Trening – www.sorlandsbadettrening.no

Ellers er Sørlandsbadet aktiv på facebook, twitter, you tube, Trip Advisor og Instagram

Atle Homme

Jeg begynte som daglig leder på Sørlandsbadet i mai 2010. Det er en givende og inspirerende jobb med mange muligheter – fokuset er å tilby best mulige tjenester og service for gjestene. Gode opplevelser er stikkordet.Jeg er uten tvil svært heldig! Mindre enn 2 uker etter oppstarten fikk jeg muligheten til å åpne badeøya Saltos. Ikke minst er det et privilegium å jobbe med et slikt engasjerende og bra team som vi har her på Sørlandsbadet, noe som gir gode forhåpninger for fremtiden. Sørlandsbadet skal utvikle seg og tilby gode tjenester til gjestene. 

I min tidligere karriere har jeg tilbragt flest år i Det Norske Luftforsvaret der jeg jobbet med fototeknikk, både på Foto-Etterretningsavdelingen på HQ North og undervisning på Kjevik. Større omstillinger gjorde det mulig å fullføre siviløkonomstudiet, Sørlandets Merkevareskole og pedagogisk utdannelse. Kort opphold i regnskapsbransjen før noen år med Skalldyrfestivalen og Rally Sørland før jeg kom til Lyngdal og Sørlandsbadet.

Jeg bor nær sentrum i Mandal og Furulunden like i nabolaget. Her bor jeg med familien og vi har to jenter som er 14 og 16 år. 

Utenom jobb er jeg engasjert som håndballtrener i MHI Håndball sammen med et team av foreldre. Har vært engasjert noen år med laget til den eldste jenta. Ellers så liker familien båtliv om sommeren og ski på vinteren. Selv så prøver jeg å trene litt på ski, sykkel og løping. Miljøet på Sørlandsbadet er inspirerende og engasjerende mht å være i aktivitet. Litt rypejakt blir det også tid til sammen med kamerater.

Om bloggen

Denne bloggen blir skrevet av meg og vil omfatte «livet på Sørlandsbadet» og omkringliggende fasiliteter og attraktiviteter; som vi har på badet og eventuelt samarbeider med. Utviklingstrekk og strategiske veivalg vil også bli tema som tas opp og vil dermed også fungere som debatt og diskusjonsblogg – jeg håper på innlegg og kommentarer slik at vi kan holde dialogen og motta både positive og negative synspunkter. Bare da kan vi sikre oss en god utvikling for Sørlandsbadet og våre aktivitetstilbud.

Bloggen vil ligge på et faglig nivå innen turisme, opplevelsesnæringene, badeaktiviteter, attraksjoner, trening, rekreasjon og folkehelse. Mine personlige synspunkter vil selvsagt være fremtredende og noe vil muligens oppfattes som politiske men det er ingen politisk blogg.

25.03.13