Atles blogg

Høstferien på Sørlandet - Opplevelser

Høstferien nærmer seg og Sørlandet kan by på et mangfold av opplevelser, aktiviteter og shopping for en familie. Området Flekkefjord til Mandal er et lite eldorado, og med korte kjøreturer kan en finne et variert tilbud innen opplevelser.

Sørlandsbadet samarbeider med mange aktører, nettopp for å gi deg som gjest en variert mulighet til å gjøre forskjellige ting under ditt opphold. Det er tilbud fra de aller minste og oppover. Alt etter alder for barna i familien så skal det være gode muligheter. Ønsker dere å benytte naturen for å gå på turer har vi plukket ut noen perler til deg. De ulike byen har også ulik særpreg og her kan en finne unike og spesielle butikker på de fleste steder. Ønsker du overnatting i området så samarbeider Sørlandsbadet med flere steder, som inkluderer badebillett til Sørlandbadet. Rosfjord Strandhotell ligger bare noen få meter fra oss i den vakre Rosfjorden. Farsund Resort og Bjørnevåg ferie ligger litt syd mot Farsund i vakre Bjørnevågen, men allikevel bare snaute 15 minutters kjøring fra Sørlandsbadet. Kvåstunet ligger nord for oss og omtrent 20 minutters kjøring oppover i Lyngdalen, like under Ørneknippen. I dette innlegget reiser vi rundt på opplevelsene i vår region. Turer og shopping kommer vi tilbake til.

 

 

_C1A6700  _C1A6675 (1)

Sørlandsbadet ligger idyllisk til innerst i Rosfjorden i Lyngdal. Anlegget har både et inne og et uteanlegg for bading. Det er treningsfasiliteter, turmulighter, SPA, badebutikk, fysioterapi og kaffe på Sørlandsbadet

 

Opplevelser.

I vest har vi i Flekkefjord  og her finner vi Flekkefjordbane. Jeg hadde nylig gleden av å sitte og sykle på dresinen fra Flekkefjord og opp til til Sira. En fantastisk opplevelse i vakker natur. Selv for familie med småbarn så lar dette seg gjennomføre. Primus motor for Flekkefjordbanen, Carl Fredrik fortalte at familier har med seg babyer. De plasserer bare barnevognen på dressingen sammen med nistekurven og så legger de i vei ut fra Flekkefjord sentrum. Det anbefales å bestille. 

 Dresinsykling (1)  Flekkefjordbanen

Ved Flikkeid ligger en liten hytte og et vanntårn fra 1904. Vanntårnet er inntakt fra byggingen. Byggekunsten var utrolig og disse små detaljene gjør turen spesiell, undergrunner for både vann og gjennomgang for folk. Med årstallet 1898 hugget inn. 

 

I Kvinesdal ligger Utsikten Golfpark, en flott 18 hulls bane samt en egen 9 hullsbane. Golfparken ligger like ovenfor The Bølgen og Moi Utsikten Hotell. Også i Mandal og Spangereid er det golf muligheter. Vi kan kjøre videre over heia fra Utsikten og komme ned til Kvås og Kvås Lakseopplevelsessenter. Her kan en gå ned i tunnell og kikke på laksen som svømmer forbi. Et nylig opprettet Laksesenter med utstillinger og med gode muligheter til å se laks.

 

Kvaasfossen  Utsikten Golf 2  

Kvåsfossen og laksetrappa. I perioden fremover nå er det stor sannsynlig for å få sett laks. I Kvinesdal og Utsikten Golfpark finner en et fantastisk anlegg.                                                              

 

Når en kommer ned til Lyngdal fra Kvås, så ligger Sørlandsbadet innerst i idylliske Rosfjorden. Vi kan fortsette på veien mot Farsund og ut mot Lista. Her finner vi et fantastisk landskap og kjører vi opp til Nordberg Fort, har man en utrolig utsikt utover Listalandet og Nordsjøen. Her ser vi også ned til Lista Fyr. Nordberg Fort og Lista Fyr har åpent i høstferien, begge med ustillinger og aktiviteter. En liten bevart hemmelighet er de fantastiske surfemulighetene som er nettopp her. Flere surfere kommer langsveis fra for å surfe utenfor Listastrendene.

 

Lista Fyr Norberg Fort

Lista Fyr ligger ytterst mot havgapet og Nordsjøen utenfor. Utsikten fra bunkersene på Nordberg Fort er også flotte, her ser du langt utover Nordsjøen og nordvestover ser du mot Hidra.

 

Lista Adrenalinpark så finner vi gokart, paintball og en unik skatepark. Her kan en boltre og more seg fra morgen til kveld. Ikke sjeldent kommer verdensstjerner på besøk til skatecampen.

Lista Adrenalinpark Gokart  DSC_0790

På Lista Adrenalinpark finner en både gokart, paintball og Flipside Skatepark, her er det fart og spenning.

 

Lindesnes Fyr er Norges Sydspiss, her finner en Fjellhallen med utstillinger, du kan møte fyrvokteren. En av få fyr i Norge som fortsatt har fyrvoktere. I høstferien er det åpent og det arrangeres blant annet skumringsturer i mørket. En ting er sikkert - Lindesnes Fyr er unikt i fint vær og det er spektakulært i uvær.

Lindesnes Fyr  Lindesnes Fyr I Uvær

Lindesnes Fyr har sin skjarm i både sol og storm.

 

På tur tilbake fra fyret finner en Spangereidkanalen. Kanalen ble gravd ut med bakgrunn fra Vikingetiden da denne var åpen. Når kjører båter gjennom Spangereidkanalen. Spangereid sentrum i ene enden og i motsatt ende ligger Lindesnes Havhotell, Jentan på Båly og Garnbua

Spangereidkanalen 

Kongelig besøk under åpningen av Spangereidkanalen.

 

 

På vei mot Mandal svinger vi oppom Sjøllingstad. Her ligger Sjøllingstad Uldvarefabrikk som er et aktivt sted. Som endel av Vest-Agder Museet så er det både utstillinger, produksjon og det er aktiviteter/ workshop som en kan delta på. Et lite idyllist sted. Nede i Mandal sentrum finner vi både Gustav Vigelands hus og Mandal museet

Sjoelingstad  Sinnataggen

Sjøllingstad Uldvarefabrik, idyllisk og med mange aktiviteter for barn. Sinnataggen finner du ikke i Mandal, men hjemmet til Gustav Vigeland finner du i Mandal sentrum.Gustav Vigelands Hus er endel av Vest-Agder Museet. 

 

Her har vi tatt med oss noen få opplevelser fra Flekkefjord til Mandal. Besøker du de forskjellige så vil de kunne bidra med kunnskap og informasjon om også andre opplevelser på de ulike stedene. Ferierer du her så er ikke Sørlandet større enn at en tur til Kristiansand og Dyreparken er svært nær. Ei heller ligger Kjeragbolten langt unna. Sørlandet har et mangfold av opplevelser og kommer du vestfra, så starter de flotte opplevelsene i Flekkefjord ved kysten og Sirdal i innlandet. 

 

 

 

07.09.16