Atles blogg

Roar - toppidrettsutøveren fra Lyngdal

Lørdagskveld fortalte Roar Lindland om sin vei til suksessen. Med overskrift på foredraget, "Bli inspirert av Roar", satt det 200 publikummere og var stumme av beundring. Jeg tror også at de fleste kjente en stolthet og beundring av den historien som ble fortalt. Det ble en historie av og med en toppidrettsutøver!

For å begynne med slutten først. Foredraget ble en inspirasjonskatalysator uten sidestykke. Det kunne vært Bjørn Dæhli eller Kjetil Jansrud som hadde stått der, men det var Norges og Lyngdals  Roar Lindland. Utviklingen hans fra tidlig ungdom og frem til idag der han kjører sammen med Prins Carl Philip i teamet til Sèbastian Loeb Racing er utrolig. Hardt arbeid, ekstremt fokus og et sterkt støtteapparat hele veien er noen av nøkkelordene Roar brukte. Samt en støttende og positiv familie.

 

20160116_190442[1]

En fullsatt sal.

 

Spenning i forkant om hvor mange som ville komme, var unødvendig. Salen ble fylt opp, og mange ekstra stoler måtte inn. Da bortimot 200 hadde funnet sine plasser innledet Christopher Gundersen fra Sørlandsbadet. Han er Roar sin personlige trener og fortalte litt om hverdagen til Roar med fysisk trening og kosthold.

Idag kjører Roar i ett racing team som eies av den mestvinnende innen motorsport og antaklig "all over" verdens beste sjåfør, Sèbastian Loeb. Roar fortalte om det arbeidet som legges ned i teamet med sterk innlevelse. Ingenting er overlatt til tilfeldingehetene. Dataingeniører, dekkspesialister, eksperter innen analyse, strategi og taktikk. Alt overvåkes og analyseres. Eksperter og støtteapparat på hver minste ting og detalj. Sjåførene i teamet blir benchmarket opp mot hverandre i dataprogrammer og legger sammen kjøreanalyser og sammenligner hver sving, inngang og utgang. fart, spor inn og spor ut, bremsing, speeding osv. Alt analyseres og gis feedback på hvor en kan hente hundredeler. Her prater en ikke om sekunder. Til slutt skiller det gjerne ett sekund mellom førstemann og nr 20. Da teller detaljene om hundredelene. Før løpet så spaserer de gjennom banen og analysere kjørespor og alle detaljene. Absolutt ingen tilfeldigheter og ingenting er uprøvd eller diskutert konsekvenser og muligheter av. 

 

20160116_195238[1]

Verdens mestvinnende og eier av teamet, Sèbastian Loeb

 

Vanlig hjemmetrening for Roar er simulatorkjøring, fysisk trening, lesearbeid og kosthold. Samt administrasjon, sponsorarbeid og relasjoner. Det kreves personlighet og deltakelse. Alle banene har de på simulator og trener og simulerer kjøringen hjemme. Dataanalyser har også omgjort kjøringen til tekst, slik at hver kjører blir testet når de kommer på trening hvorvidt de kan leksene sine. Da ser teamet om de vet eksakt hvor de skal bremse, spedde og valgte spor. Da omsettes teori til praksis. Uten 110% fokus er du med andre ord sjanseløs. En forstår at fysikk og kondisjon er påkrevd.

Roar berømmet familien og hele støtteapparatet og poengterte den støtte han hadde hatt fra tidlig start og at flere i salen hadde bidratt og fortsatt bidro både økonomisk, mentalt og praktisk. Fruen, Connie, følgte også Roar og hadde vært med på alle løp bortsett fra 2. 

 

20160116_191903[1]

Ett lydhør publikum.

 

De fleste om ikke alle viste eller hadde hørt om bryllupet Connie og Roar var i og talen han holdt sist sommer. At han ikke bare er teamkamerat med Prins Carl Philip, men også en nær kamarat. Men alle jeg pratet med etterpå var stumme av beundring over den andre delen av historien han fortalte, det vil egentlig si det meste av foredraget. For Roar profiterte ikke på vennskapet med den svenske prinsen. Konseptet er profesjonelt til ytterste fingerspisser. Det var sporten, satsningen og den felles målsettingen som var budskapet i det Roar fortalte. Han kjører i en av verdens tøffeste motosport cuper, Porsche Carerra France Cup. Det arbeidet som legges ned av ham og det store apparatet. Det støtteapparatet som er en del av teamet og oppbackingen sjåførene får. Den tillit og troa ledelsen i teamet hadde overfor Roar og den langsiktige satsningen. Og ikke krevde resultater første året. Jeg tror alle forstod at dette var en toppidrettsutøver som de fleste Lyngdøler og andre fremmøtte ikke helt var inneforstått med. Men nå!

 

20160116_194352[1]

 Roar har fått seg flere pallplasseringer og seiere i Porsche Carrera Super Cup.

 

Ett utrolig inspirerende foredrag. Det gav umiddelbar respons i hodet mitt. Galskap og tøffe mål. Ekstremt fokus ikke bare på målet men alle milepælene og oppgavene som må beskrives, defineres og realiseres. Alle detaljene som må "sitte" og ikke bare gli forbi. Sist men ikke minst, ingen enmansshow - ett helt team må fungere. 

Vi gleder oss til neste gang Roar, da kommer kanskje Sèbastian også...

Lykke til Roar - vi heier på deg :-) 

 

20151025_Porsche Cup _PRicard _00_c 716

Roar inne i Porschen.

 

17.01.16