Atles blogg

Romjuls aktiviteter

Vi våkner opp 3. juledag med hvitt dekke og litt mer vinterfølelse, de fleste steder langs kysten er det neppe nok til ski, selv om akebrett kan benyttes på jorder og bakker. Nå i romjula så leter mange etter aktiviteter og koble av etter juledagene. Vi har satt sammen noen forslag til ting å gjøre.

Det er alltid noen som ønsker seg noen skiturer i Romjula, men mildværet har satt en stopper skimuligheter i nærområdene. Det nærmeste er Hovden for de som har tenkt seg på ski. Men for å sikre seg nødvendig informasjon så kan dere sjekke ut linken til våre ulike destinasjoner:

 

Hvis vi holder oss på turer, så har både Lister Friluftsråd og Lindesnesregions Friluftråd mange god forlsag til turer. Starter vi i vest kan vi ikke unngå å anbefale Brufjell og Brufjellhålene utenfor Sira. 

 Brufjell

En liten gåtur så kommer en frem til denne fantastiske naturen med utsikt rett ut i havet. Sjekk linken så har dere opptegnet rute for å komme frem.

 

Vi kan heller ikke unngå å nevne Listastrendene som fantastisk turområde. Her det det flere muligheter og for ikke å glemme å ta turer litt innpå Listalandet.

Listastrendene

Sjekk linken her så gir det deg både muligheter og hvor adkomsten er enklest. Ta turen langs strendene og end opp med Lista Fyr. 

Barnevandrerstien er en fin mulighet. Stien har et budskap og en historie om barnevandrerne som vandret fra vest og inn mot midtre Sørlandet for å jobbe og brødfø familiene sine. Historien er filmatiset. Yohan - barnevandrer. Stien er merket fra Kvinesdal og til Snartemo, sjekk ut mulighetene for å ta en tur langs stien. 

En annen favoritt er selvsagt Norges spydspiss - Lindesnes Fyr. Motpolen til Nordkapp samler alltid mange skuelystne i både finvår og med uvær. 

Lindesnes Fyr

Lindesnes Fyr i finvær.

Sørlandsbadet har også sin egen turpark og dere kan finne anbefalte turer med kart på egen side for Sørlandsbadet Turpark.

Forflytter vi oss lengre østover og inn til Mandal så må den grønne lungen - Furulunden - nevnes. Like utenfor sentrum ligger det unike rekreasjonsområdet med mange turløyper.

Sjoesanden

Furulunden og Sjøsanden med Mandal sentrum i bakgrunnen.

Nå har vi fokusert mye på friluft og aktviteter. Vi må ikke glemme kino. Film og jul hører sammen og jeg lister opp hvor dere kan finne kinoer med mulighet til å sjekke programmet.

 

Bowling på Lucky Strike er populært. Lucy Strike ligger like innenfor Kvavik Camping i Lyngdal. Bowling er innendørs og hvis vi hopper ut igjen, så kan vi også anbefale skøytebanen i Mandal. Den holdes åpen selv med varmegrader og mange finner veien her både tidlig og seint. Den ligger like ved Mandalshallen

 

Tingvatn Park melder at de har åpent i Romjula. Ta en titt på hjemmesiden og se hva du kan oppleve. Utsikten Golfpark har stengt men Pål-Rune er aktiv slik at hvis du ønsker deg å golfe kan du kontakte ham og avtale Protime på Hotellet. Ellers har både Mandal, Spangereid og Sirdal Golf anlegg.

Vi kan selvsagt ikke utelate oss selv. Her på Sørlandsbadet kan en både bade og trene og fra søndag 27. des har vi åpent etter å hatt lukket i julehelga. Vi har pizzabuffe alle dager. Søndag har vi skliekonkurranse og mandag og tirsdag har vi wibit leke i idrettsbassenget. Salto og/ eller Selma kommer innom badet alle dager og vi er spent hva de finner på. Aktivitet for hele familien er deilig avkobling. 

_C1A6675

 

Vi håper at det er noen aktiviteter å finne på. Vi anbefaler også en sjekk innom Visit Sørlandet, der kan en klikke ned til ulike steder, finne aktiviteter, attraksjoner, spisesteder m.m. Vi ønsker fortsatt en God Jul 

 

21.12.15