Atles blogg

Jordbærene er på sitt beste.

Sommeren 2015 er ikke som fjoråret - men fordelen er at jordbærene har blitt langtidsmodne og smaker bedre. Krabben er fyldigere og bærer mer mat. Enhver situasjon har alltid sine fordeler, og mulighetene er mange på Sørlandet. Det er enda mange uker igjen av sommeren og mye deilig og godt er i vente. Sørlandet er overfylt av ting å gjøre og til å stimulere til det gode humøret.

Litt nasjonalt.

Det er ikke bare små lokale arrangementer som skjer. NRK sitt TV program Sommeråpent ankommer med MS Sjøkurs Farsund 1. august med TV sending. Det går videre med stopp i Mandal 4. august, dagen før Skalldyrfestivalen. Tall Ships Races har forlengst forlatt Ålesund og første seilskuter har allerede ankommet Båly. Det er arrangementer i Flekkefjord, Båly og Kristiansand. I Flekkefjord kan en delta med Christian Radich på seiltur rundt Hidra. På Båly er det 3 dager til ende med utstillere, matservering og konserter. CC Cowboys med flere.

 

Sørlandet har en idyllisk og flott kyststripe. I vår nærhet har vi vår egen Andreas Viestad som har sommersted på Viestad utenfor Farsund. Han hadde en artikkel nylig i Dagbladet som kan gi inspirasjon til en og enhver. Det er ikke kunnskapen det bør stå på for å skape en hyggelig og god matstund med litt ingridienser fra sjøen. Les og bli inspirert.  

 

Museumsbesøk er ikke hva det engang var.

På Sjølingstad Uldvarfabrik er det daglige barneaktiviteter og omvisninger. På en lekende måte får en innblikk i gamle tradisjoner. Vest-Agder Museum har mange avdelinger. En kan besøke Gustav Vigelands hjem, mannen som bygde Frognerparken eller en kan se på originale malerier fra Adolph Tiedemand og Amaldius Nielsen på Museet i Mandal. På Lista kan en besøke Norberg Fort og se på gammel historie fra krigen. Også Norberg Fort annonserer barneaktiviteter. 

Sjølingstad Barn

Barna har mulighet til flere aktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik. Foto: Sjølingstad Uldvarefabrik.

Sjølingstad Uldvarefabrik

Mandals Museum og Gustav Vigelands hjem.

Nordberg Fort på Lista

Flekkefjord Museum.

 

I år har jorbærene blitt langtidsmodne og har mer smak og enda mer søte. Kan en tenke seg noe mer bedre start på dagen enn at pappa eller mamma har fått tak i ferske og deilige jordbær og loff til frokost. Med en litt sukkerdryss på toppen. Eller hva med jordbær og is fra vår egen Hennig-Olsen IS til dessert etter middagen. Dette er Sørlandet på sitt beste.

Jordbær Og Is

 

Festivaler, aktiviteter, konserter  og sommerevyer.

Sørlandet er kjent for alle sine festivaler, og de fortsetter utover sommeren. Selvsagt er det mange musikkfestivaler men det er også flere med ulik genere.

I Mandal har sommerrevyen "Mandalittene" startet og fortsetter. Konsertbyen Mandal har minst 3 live konserter ukentlig gjennom sommeren. Den tradisjonsrike Onsdagskonserten i Hestetroa arrangeres for tiende året. Det er faste konserter tirsdag og fredager på Stjerna og så har Sjøboden minst en konsert i uka. I fjor arrangerte Sjøboden ikke mindre enn i overkant av 100 livekonserter. Sommersesongen avsluttes med Skalldyrfestivalen andre helga i august. I år med bla annet Ylvis på programmet. I tillegg har Skalldyrfestivalen annonsert med noe nytt på "matmenyen" og lover overraskelser med inngangene.

Onsdgaskonsert

Hestetroa i Mandal og onsdagskonsert.

Har du syklet på jernbanespor før, vel i Flekkefjord er den populære dresinbanen åpen hver dag. Fantastisk natur å sykle oppover gamle Flekkefjordbanen. Avgang kl 10:00 og 16:00 hver dag i fellesferien. Flekkefjord har også konserter hver fredag. Vi nevner også hollenderbyen og idylliske Hidra som er verdt en tur. Liker du å gå på tur må du ikke gå glipp av Brufjell og jettegrytene.

Jettegrytene

Brufjell utenfor Sira, Nordsjøen rett utenfor.

I Farsund er det midt i sandvolleyball midt i sentrum og med Kaperonsdag nå i kveld, den 22. juli. På gamle Lista flypark er det mye aktivitet. Vi vil fremheve Flipside Camp med skating og gocart. Lista streker seg langt ut mot havet og har noen av Norges flotteste strender. Bølgene bygger seg opp og det er dramatisk natur. Dette gjør også at Lista er et yndet sted for surfing. Sammen med Flipside CAMP så fremstår Lista som et elderado for undom med skating og surfe interesse.

 

 Lomsesanden

Den flotte Lomsesanden på Lista. 

 

 

En liten opplistning av noen av de kommende aktiviteter

21.-23. Juli. Sandmoro i Farsund sentrum.

22. juli. Skumparty på Sørlandsbadet

22. Juli. Kaperonsdag i Farsund

22.-24. Juli TallShip Races på Båly

23. Juli. Tall Ships Races i Flekkefjord og Hidra

24.-26. Juli, Korshamnfestivalen

24-26. Juli Laksefestivalen i Flekkefjord

29. juli - 2. aug Eikerapen ROOTS

31. Juli - 2. August er det Lyngdalscup

1. aug. Sommeråpent fra Farsund

4. aug. Sommeråpent fra Mandal

6.-9. aug Skalldyrfestiavlen i Mandal

22.august Miniparken. Barne og familiefestival i Flekkefjord

 

Min Sørlandssommer er ikke den samme hvis jeg ikke får plukke blåskjell og østers rett fra fjære og tilberede enkelt med strandkanten. Noe av det mest tradisjonsrike er jo også krabber, nykokte krabber - stå og rense dem og knekke klør og bein og spise dem varme. Da er det Sørlandssommer - forsatt god sommer.

Krabber

 

 

 

21.07.15