Atles blogg

Vårens vakreste eventyr

Det er vårens vakreste eventyr på Sørlandsbadet når Påsken kommer. Da åpner vi vannskliene ute som gir en stor vår fornemmelse for oss og gjestene. Sola varmer og vi kan tilby uteaktiviteter med deilig vann på 26 grader – herlig. I tillegg er det mange aktiviteter og opplevelser regionen har å by på.

 Overnatting 

 

Påskeferie i regionen vår har mange muligheter og vi er så heldige at det er 3 hoteller og overnattingssteder som nå har badebilletter inkludert med overnatting.

Kvåstunet er lokalisert i Kvås på den tidligere Folkehøgskolen. Her er dere midt i naturen og med dramatiske fjell like rundt stedet. Dette gir gode muligheter for turer, og vi anbefaler først og fremst Ørneknipen som ligger like bak Kvåstunet. Kvåstunet er omtrent 20 minutters kjøring fra Sørlandsbadet.

Ørneknipen

Ørneknipen
 
Farsund Resort ligger like innenfor kommunegrensen til Farsund, men bare 15 minutters kjøring fra badet. Her er det naturskjønt i vakre Bjørnevågen. Fortrinnet med Farsund Resort er nærheten til både sjø og natur. Det er utleiebåter og gode muligheter til turer i skjærgården – både rekreasjon og fiske.   De tilbyr rebuskonkurranse på Eventyrstien og hvem får se beveren først.
 
Rosfjord Strandhotell ligge like ved Sørlandsbadet og med gåavstand langs promenaden. I tradisjonens tro stiller Arvid også i år opp med årets første bad på stranden – alltid populært. Strandhotellet  har aktiviteter som grilling av pinnebrød og pølser, sekkeløp med Johan Remen Evensen og påskeharen kommer. Det er Påskerebusløp og Påskeegg leting på Hammeren.
 
Alle tre steder er ypperlige for barnefamilier.

 

Sørlandsbadet - vi åpner vannskliene utendørs til Påsken.

_C1A6700

Sørlandsbadet har både et inne og et uteanlegg. Badeanlegget inne har helårsåpent med mange muligheter. Bølgebasseng med strømkanal som holder 31 grader i vannet. Det er eget barnebasseng for de aller minste like med bølgebassenget og boblebadet. Idrettsbassenget har stupetårn med 1, 3 og 5 meter. Det er droppsklie og vannet holder 26 grader. Innendørs vannsklie på 60 meter med elektronisk tidtaking. Vi har velværeavdeling som er et lukket område og vår rolige sone. Her holder vannet 34 grader og vi har stim- og vanlig badstue samt en kuldekulp. 

Boblebadet ute har vi åpent året rundt med 38 grader. Til Påsken åpner vi alltid våres vannsklier utendørs. Dette er vårens vakreste eventyr for oss. Da er våren og sommeren i anløp.

Bursdag1

Foruten badeland har vi også treningssenter, SPA, kafè, butikk og fysioterapi i våre lokaler

 

Aktiviter, attraksjoner og shopping i området

 
Området gir gode muligheter for mange aktiviteter, besøke attraksjoner, shopping m.m. Lindesnes Fyr er det mest kjente landemerket med sydligste faste punkt av Norge. Her er det Påskerebusløp og flere aktiviteter iløpet av Påsken. På tur ut passeres Spangereidkanalen med Båly Fisk - Jentan på Båly. Absolutt et sted å stoppe opp.  Lista Fyr er også et landemerke med storslått natur, og både fyret men ikke minst Listastrendene som må være Norges flotteste strender er absolutt å anbefale. En unik opplevelse på flate Listalandet. Like innenfor har vi Nordberg Fort.

Lista

Lista Fyr

Vi bør ikke glemme å avlegge Hollenderbyen i Flekkefjord, eller Feda et besøk. Utrolig flott.
 
Ingen ferie uten shopping. Regionen har meget å tilby og det finnes flere og mange spesielle butikker som er verdt et besøk i seg selv. Interiør, design, klær, mat osv. Bykjernen i Farsund er å anbefale med flott design og arkitektur. Vi anbefaler Trunken i Vanse et besøk – du kommer ikke herfra uten å ha shoppet noe. Lyngdal har flere attraktive butikker, Bazaren, Lille Olle Bolle og Stella Shop. Kvinesdal har Nico Mat med kjøttdisk og med amerikansk inspirasjon. Vi kan fokusere videre på mat med Båly Fisk i Spangereid og Bekkereinan også det i Kvinesdal. Olivas Hus med klær, interiør, møbler og Tønnesen Sko med både sko, vesker og interiør er populære butikker i Mandal.

Det er flere kunst Gallerier langs Spangereid halvøyen som gir inspirasjon til både sjel og lommeboken.

Det er også flere ulike kulturtilbud i regionen med Kulturhuset og kinoen i Kvinesdal, Tingvatn i Hægebostad, Kulturhuset i Lyngdal, Kulturtorvet på Vigeland, Vigelands Hus, Sjølingstad Uldvarefabrik og Buen Kulturhus i Mandal

 
Dette er bare noen av mulighetene som er innenfor 30 minutters kjøring fra Sørlandsbadet. Vi kan absolutt anbefale regionen og etter en tur her så håper vi å gi inspirasjon til å komme tilbake til oss.

Vi bør også nevne at skiområder som HaddelandsheiaKnaben og Sirdal er innenfor rekkevidde fra kysten, alt innenfor 1 time og 45 minutter fra Sørlandsbadet

24.03.15