Atles blogg

Ambisjoner

Nytt år og nye muligheter sier vi hvert år. Etter siste USUS samling og med foredrag av Anita Krohn Traaseth så bør vi vri hodet minst to ganger og prøve å løfte flere steiner enn tidligere. Ikke minst må bli langt tøffere og frekkere i ambisjonene. Det kan bli et spennende år!

Foredraget til Krohn Traaseth var relativt kort, men til gjengjeld var det meget klart og tydeligt. Det var ikke mulig å misforstå hva hun mente. Atpåtil satt hun kjappe tidsfrister. Inntrykket var at her blir det handling - og endring. Da må turist- og opplevelsesnæringen i Norge svare.

 

Nå starter jakten på «gullnæringene»

Hun presenterte kjapt og uten omsnakking at Innovasjon Norge måtte bli mer handlingorientert - bort med dødtid. Tydelige krav til egen virksomhet. Utvilsomt Smitsomt til egen inspirasjon og motivasjon til å brette opp ermene, eller på med arbeidshanskene som Krohn Traaseth så illustrativt beskriver det.

I mange om ikke i de fleste næringsregioner sprates det mye om politisk tilrettelegging, og vi må vente og se på hva politikerne sier og gjør. Krohn Traaseth oppfordrer og anmoder på det sterkeste et her er det bare å ta skjeen i egen hånd. Det er vi, aktørene selv, som skal og må skape verdiskapningen. Det er ikke politikerne som skal trykke pengene til oss, de må vi jobbe for. Vi har ingen unnskyldninger - på med arbeidshanskene folkens!

Den nye lederen for Innovasjon Norge utfordret også ambisjonsnivået. Hun mener at vi er for pysete, vi må ha større tro og ikke minst må vi ikke være så redde for å være ambisiøse. Klare og tydelige ( hårete ) målsettinger. Hun etterlyser slike ambisjoner i arbeidet med #drømmeløftet som hun selv har gitt en tidsfrist til mai - dette år. De selskapene som lykkes er ofte de som har hatt de største drømmene forteller hun. Hun etterlyser slike drømmer og ambisiøse planer. Her kommer momentene til inspirasjon og motivasjon på løpende bånd. På med arbeidshanskene!

En annen sak som Krohn Traaseth skriver på twitter. "Det er én ting som er verre enn forandring,og det er status quo". Det tror jeg ikke hun rakk å fortelle, men filosofien i foredraget gav tydelig uttrykk for at endringer er vesentlig. Så klar og tydelig tale på kort tid skal en lete lenge etter. Inspirasjon og motivasjonen blomstrer!

Nylig fikk Sørlandsbadet en flott artikkel i Stavanger Aftenblad om sin suksess. Men det er historie. For oss som jobber på Sørlandsbadet er det fremtiden vi skal skape. Faglig påfyll og motivasjon gir inspirasjon til å få på arbeidshanskene og jobbe. Vinterkonferansen til USUS og foredraget med Krohn Traaseth i spissen gir ikke bare inspirasjon. Det gir incitament til å ikke bare løfte på steiner. De må nok flyttes også. 

Det skal bli et spennende år - vi gleder oss absolutt

 

 

28.01.15