Atles blogg

Drukningsulykker

Sommeren er i anmarsj og drukningsulykkene dukker opp i media. Siste sak er to søskenbarn der en 15 åring døde og den andre er meldingen at det er ustabilt og kritisk.

Lite hyggelige nyhter.Det fremkom at 15 åringen ikke kunne svømme. I disse tider vil jeg komme med to anmodninger. 

  1. Pass på barna dine 
  2. Lær dem å svømme

Riktignok skjer de fleste drukninger med voksne mannfolk. Men vi som har barn kan jobbe preventivt. Vi må sikre at våre barn får svømmeopplæring og vi må ta ansvar for barna. Det er så alvorlig at de faktisk kan dø. 

Statistikken er faretruende, i fjor døde dobbels så mange av drukning som i 2012. Til nå i år er tendens heller ikke god. I tillegg leser vi stadig om statistikken at bare 50 % av våre 10 åringen er svømmedyktige.  

Lær barna å svømme – det er ditt ansvar

Selv om de fleste drukninger skjer med voksne og menn. Så kan vi foreldre jobbe preventivt å sikre våre barn en god svømmeopplæring. Det er en viktig faktor mht ulykker at de er svømmedyktige, er fortrolig med å ferdes og leke i vann. Det å unngå panikk under lek er viktig. Mange barn får sin svømmeopplæring i skolen, men det er vårt ansvar som foreldre at de faktisk lærer og er trygge i vannet. En sak er å kunne svømme, en annen er å være trygg, håndtere ulike situasjoner og opprettholde kontroll. 

Ta ansvar for barna

Ekstremt viktig å ta ansvar fro barna. Selv om de kan svømme så er det å følge med barna meget viktig. Vi som jobber i badeland merker oss også dette og det er noe vi poengterer veldig sterkt. Ta ansvar for barna dine. Det at vi har badeverter i badet frigjør ikke ansvaret hos oss foreldre til våre kjære barn. Barna er det kjæreste vi har og pass på dem. På Sørlandsbadet har vi en grense på 11 år mht å ha følge med voksne. Dette er et bevisst valg, og det handler å å ta vare på våre barn. Dette er viktig å ta med seg inn i sommeren nå. Det å leke i vann kan få dramatiske konsekvenser. Vær observant og følg med.

Det å lære barna å svømme, ta ansvar for barna er viktig. Holdninger og respekt for vannet er viktig lærdom å gi. Ikke gjennom frykt, men gjennom glede, lek og moro. Her må vi voksne være bevisst. 

Vi ønsker alle en god sommer. En sommer der vi håper på medias fokus på glede, lek og deilig sommeropplevelser. God sommer:-)

17.06.14