Atles blogg

Inspirasjon og motivasjon

Årets Sjømat på Sørlandet har startet og inspirasjonen og motivasjonen fikk ett kick allerede fra starten. Kristin Krohn Devold og Malin Arntsen startet "showet" og uten tvil så gir det positivtetet og tro på fremtiden innen turistnæringen

Kristin startet om det unike og den veksten som har grobunn for tiden innen turisme. Nisjemarkedet, turisme inne det spesielle har hun stor tro på og statistisk så er det ett voksende marked. Turister, gjester og kundene etterspør det spesielle. Japanerne leter etter uvær. Gjester søker gode matopplevelser. Uvær er rett og slett et marked med penger i. Videre så poengterer hun det å "snakke oss opp". Vi må ikke fortelle om at alt er dyrt i Norge, mye drittvær, sure mennesker. Vi må snakke positivt om alt. Det er ett marked som "ligger der" og som vi må utvikle. Differensiering. #selgnorge. Undersøkelser viser at vi er ett av verdens mest lykkeligste folk. År etter år. Det må vi bruke!

IMG_20140408_110056 (1)

Vi må selge Norge!

Kristin er direktør for NHO Reiseliv og har en offensiv og positiv innstilling på fremtiden. Meget bra. Hun viser stadig til  Huffington Post sine 25 grunner for å reise til Norge

IMG_20140408_111918

Vi er på Sjømat på Sørlandet, og det er klart at mat + reiseliv = sant. Mat er både en tilleggsopplevelse som forsterker ferieopplevelsen, men det er også ett marked i seg selv. Mat og reise og store mulighter. Kristin har glød og inspirasjon i sin måte å prat på. 

Ikke før Kristin har avsluttet, så kommer Malin fra Klokkergården på Helgeland. Vanskelig å hoppe etter Wirkola tenker jeg. Men dengang ei....

Thumb

Malin har en enorm fortellerkunst, hun trollbinder oss med ord og metaforer. Hun tar oss med på en utrolig reise fra Rødøy, like nord for Polarsirkelen. Fra hun fikk sparken på gamlehjemmet i kommunen fordi hun serverte rødvin, så vant hun rettsaken, kjøpte ei rønne av et hus. Fikk støtte og fart på businessen sin. Kjøpte den gamle prestegården og serverte mer vin & øl - og mat. Forretningsområdet vokste, turistene strømmet på. Så reiste hun til Hollywood med Hennes & Maritz kjole og trekte vinnerloddet. Jeg sier ikke mer enn - sjekk denne hjemmesiden og nettbutikken på kosmetikk.

DSC_1130

Utrolig. hvis dere ikke trodde på det jeg skrev om Kristin og veksten i nisjemarkedet, sjekk Delcto sin hjemmeside. Den tilhører også Malin. Malin er aktiv og begeistrer også andre med sin historie - akkurat som Sjømat på Sørlandet som er på Rosfjord Strandhotell

DSC_1137

Etter en fortreffelig lunsj, vinsmaking er vi nå i gang med Birmingham, en by med kraftig utvikling. Verdens første gastropub....

Der er bra med folk her, men hvorfor har ikke flere funnet veien her er rart synes jeg.... 

08.04.14