Atles blogg

Svømmeferdigheter

Sørlandsbadet er medlem av badelandene.no, en sammenslutning som i felleskap skal utvikle badeopplevelsene og drift. Styreleder i badelandene.no hadde i går en kronikk i Aftenposten . "Ikke bare plomp og plask - Over 100 000 barn fra første til femte klasse går julen i møte uten å kunne svømme".

Vi har tidligere kommentert utsagn og statistikk fra bl a svømmeforbundet mht at så mange barn ikke har svømmeferdigheter gode nok. I Lyngdal med Sørlandsbadet beviser vi det styrelederen i badelandene.no argumenterer at badelandene har en samfunnsoppgave mht svømmeferdighetene. I Lyngdal kan i praksis alle svømme i f t denne statistikken. Dette skyldes ikke bare Sørlandsbadet, dyktige svømmeinstruktører/ lærere i skolevesen har en vesentlig "finger med i spillet". Men Sørlandsbadet er en fasilitator i tilretteleggingen for skolen, vi er et badeland der familier og barn kan komme med lek og moro. Ja, ikke bare lek og moro for samtidig stimuleres ferdigheten med å være i vann, svømme, dykke, stupe, fortroligheten med vann osv.

Terje Rønning som er styreleder for badelandene.no er daglig leder ved Jorekstad Badeanlegg samt varaordfører i Lillehammer Kommune. Han har i kronikken ikke bare argumentert for svømmeferdighetene, men samtidig gitt en historisk reise til badelandene. Han startet med de første badeanlegg i Pakistan 3.000 år før Kristus.

Les kronikken her.

Bursdag1

22.11.13