Atles blogg

Dusj naken!

Bli ren før du bader! Alle badeland og svømmehaller har utfordringer med at gjester ikke dusjer nakne og vasker seg med såpe. For det første handler det om personlige hygiene, deretter er det «ekkelt» for andre gjester som ser at ikke alle dusjer og vasker seg før en bader. For det tredje handler det om økonomi – badelandene sine renseanlegg må jobbe mer intensivt for holde god vannkvalitet.

 MG 4303 Copy

God personlig hygiene er viktig for den totale trivsel og opplevelse på Sørlandsbadet.Her med en gjeng ungdommer som koser seg under vann.

Årlig kjører vi «dusj naken kampanjer» gjennom badelandene.no. Dette for å fokusere på viktigheten av å dusje naken samt vaske seg med såpe før en bader. Hvis en vasker seg først så holder det men en enkel dusj for å skylle seg etter bading. Du er ren og luktfri fra eventuell klorlukt.

På Sørlandsbadet benytter vi saltvann og naturlig klor. Men mange lever i den oppfatning at en må vaske seg etter bading for å få bort klorlukta. Da er det for sent!! Hvis kroppen er ren før bading vil ikke klor angripe kroppen din for å «ta» skitten. Er du ren angriper IKKE klor kroppen din og du kan skylle av deg etterpå og du er fortsatt ren og luktfri.

Hvis en dusjer med badedrakt eller badebukse har du ikke mulighet å bli ren. Du er garantert å få klorlukt etterpå. Samtidig skaper du en ekkel følelse hos andre gjester da noen ikke dusjer nakne og vasker seg. Dette gjelder selv om du nylig har dusjet hjemme. Det vil være umulig for oss å sitte i dusjen å påse dette. Vi jobber med å fortelle gjestene i resepsjon at en må dusje naken og vaske seg først.

Dusje Naken

Dusj naken kampanjen er lite hyggelig å kjøre – det blir et negativt fokus på noe som skal være en hyggelig sak å bade og kose seg. Samtidig er denne hygienen så viktig for den totale opplevelsen for våre gjester at vi ser det som nødvendig å fokusere på. Men uansett så er våre renseanlegg og vannkontroller så gode at vannkvaliteten alltid er bra. Det er strenge regler mht vannkvalitet, slik at ekstra tiltak med rensing iverksettes lenge før vannkvaliteten nærmer seg noen kritiske grenser.

 

Men den visuelle følelsen som oppstår når gjester ikke dusjer og vasker seg er viktigere for oss for å skape glede og velbehag. Derfor vil i en periode nå holde intensivt fokus.

Med ønske om en god badeopplevelse!

 

07.11.13