Atles blogg

Fantastisk Sommer – Dårlig for Sørlandsbadet, men bra for Sørlandet!

Sommeren i år har vært fantastisk, VG sier den beste på 60 år. Værstatistikker Bernt Lie mener den beste på 7 år. Uansett så trengte vi denne sommeren. Sørlandet er sol & sommer – og da gjør det godt med nesten bare soldager i juli – og svært lite vind.

For Sørlandsbadet så blir en slik fantastisk sommer ingen rekordsommer med hensyn til gjestebesøk. Men vi jobber strategisk for å gjøre Sørlandet mer attraktivt, og da gjør det godt at vi fikk denne deilige sommeren. Heldigvis har vi badeøya Salto som gjør at vi har både ute- og innendørsanlegg å tilby. På lang sikt gjør dette bra også for Sørlandsbadet. Med andre ord så er en skikkelig sommer bra for både Sørlandsbadet og Sørlandet. Sol & sommer sikrer god gjestestrøm til Sørlandet.

De fleste forbinder Sørlandet med sol & sommer, og etter noen dårlige år var det nødvendig at vi fikk nettopp det Sørlandet er kjent for. Riktignok er mye av sommeren igjen, men uansett blir det en fantastisk sommer. 

Det er flere turistaktører, attraktiviteter- og opplevelsessteder som jobber for å ha mange turister til Sørlandet om sommeren - og gjennom hele året. Da er det nødvendig med «skikkelige» sommer for å «vekke appetitten» til turistene. Vi som jobber innen turisme, opplevelse og aktiviteter ønsker mer «bevegelse» på Sørlendingene og at flere utenfra oppdager Sørlandet som turistmål. 

Både som enkeltaktør, men også gjennom næringsklyngen USUS (næringssamarbeid innen turisme) så jobbes det strategisk med erfaringsutveksling og samhandling for å utvikle Sørlandet som turistmål. En viktig faktor er at begrepet sol & sommer ikke må miste assosiasjonen med Sørlandet. Innen dette samarbeidet så finnes det helårsbedrifter, sesongaktører, aktører som profiterer på dårlig vær og noen som profiterer på godt vær. Men mister Sørlandet sol & sommer, så er veien kort til Syden og utlandet i dag. 

For oss som bor på Sørlandet så er det ingenting som er så deilig som sol & sommer. Jeg har selv hatt fri en uke nå og sammen med familie og venner vært daglig på sjøen og i byen med god stemning, mye folk og deilig mat. Det er ingenting som slår Sørlandet på sommeren – med sol. 

29.07.13